Artister

Home / Artister

Artister

Håll dig uppdaterad på denna sida då vi kontinuerligt kommer att presentera våra artister till Hadirajafestivalen 2016 här.

THE SOUNDS

The Sounds är en svensk rockgrupp bildad i Helsingborg 1999. Bandet debuterade 2002 med albumet Living in America som blev en nationell succé med singlar som “Hit Me!”, “Living in America” och “Seven Days a Week”. Internationella framgångar, i synnerhet inom USA, har därefter kommit i samband med uppföljaralbumen. The Sounds frontas av sin karaktäristiska sångerska Maja Ivarsson och kombinerar punkinfluerad indierock med melodisk synthmusik.

PANETOZ

Glöm gangstarap. Glöm attityder och blingbling, eller amerikanska bilar som av outgrundlig anledning måste tvättas av flickor i märkliga kroppsställningar och minimala klädesplagg.

Panetoz ställer på huvudet alla fördomar du haft om hur hiphop ska låta och hur man ska bete sig som förortskid från söder om Stockholm, världen. Ett sammansvetsat gäng som drivs av vänskap, glädjen i musiken och viljan att göra skillnad.

Panetoz bildades 1997 i Jordbro, de tre grundande medlemmarnas namn fick döpa gruppen (Pa Modou, Nebeyu och Tobias) och vägen mot en debutplatta hade inletts. Spelningarna började trilla in, medlemmar tillkom och soundet började ta form. De var förortskids men blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. Ändå fortsatte de oförtrutet sin resa för att förändra och inpräntade vart än de kom vikten i att skaffa sig en utbildning, att värna om sina rötter, att vara sig själva – inga påklistrade manér eller uppblåsta attityder.

SIR REG

Sir Reg är det svensk/irländska bandet som spelar Celtic punk/ rock. Gillar du band som Flogging Molly, Dropkick Murphy’s, The Pogues etc – då är Sir Reg bandet för dig.

De har hunnit med att släppa tre album och haft flera topplistplaceringar världen över och blivit nominerade till “Årets svenska genombrott” & “Årets svenska album” på Bandit Rock Awards.

Förra året gästade Sir Reg festivalen och blev direkt ett av de mest önskade banden till festivalen. Därför välkomnar vi återigen dem till Hadirajafestivalen den 20/8 där de kommer förvandla hela Knivsta till världens bästa irländska pub och dessutom vara högaktuella med den nya plattan Modern Day Disgrace!

ERIK GRÖNWALL

Förra året sade Grönwall så här: “Påminn mig om att aldrig köra ett gig samma dag som jag är arrangör för en festival”.

I år verkar det som att han har glömt bort det och även fast han blev påmind om sitt utlåtande bestämde han sig för att starta lite av en tradition på Hadirajafestivalen. Nämligen att Erik Grönwall spelar några låtar varje år!

Vi välkomnar därför vår arrangör och artist till Hadirajafestivalen!

EMMA LIAMBI

Emma Liambi är en talangfull sångerska från Sverige/Zambia som 2016 släppte sin debutsingel ”I Said No!”. Texten och musiken riktar sig mot varje individs inre. Med ett uppmanande till att våga vara sig själv, våga skapa med de enklaste medel, våga vara kreativ och skapa någonting.

Sedan 11 års ålder har hon varit aktiv med sin musik, hon har vunnit stipendium som artist och varit med i framgångsrika musikprojekt. Men nu är det Emma i fokus, hon jobbar på sin karriär som soloartist och som sångerska med hjälp av skivbolaget Stereolovers Music.

Den 20 augusti välkomnar vi Emma till Hadirajafestivalen!

Läs mer om Emmas skivdebut här:

http://www.unt.se/…/…/emma-liambi-gor-skivdebut-4176904.aspx

Lyssna på låten “I Said No!” här:
https://open.spotify.com/track/67I1By97G2S7EsxFsdgpkS

TENNESSEE TEARS

Snart kommer vi att fylla på med årets artister till festivalen här. Förra året hade vi bland andra Loreen, Miriam Bryant, Norlie & KKV, Crucified Barbara, Jay Smith, Mange Makers med flera. Vi ses!

MOA LIGNELL

Moa slog igenom med sin egna hit “When I Held Ya” som nu har nästan 20 miljoner lyssningar på Spotify.

Efter genomslaget så har Moa förutom att jobba på sitt eget album hunnit med att skriva en låt tillsammans med Melissa Horn till hennes kommande album “Jag går nu”. Och har nu under våren 2016 åkt med som förband på Melissa Horns turné i Sverige, Norge och Finland.

Den 20 Augusti kommer hon till Hadirajafestivalen i Knivsta och uppträder! Precis som The Sounds, Panetoz, Isa, Erik Grönwall, Sir Reg med flera med flera!

ISA

Isa slog igenom brett i Melodifestivalen 2015 och fick en stor hit med sin låt ”Don’t stop” från sin debut-EP med samma namn. Under sommaren gjorde hon en fullspäckad turné med över 40 stopp runt landet.

I år var hon Melodifestival-aktuell igen med låten ”I Will Wait” skriven av förra årets vinnartrio bakom ”Heros” Joy och Linnéa Deb samt Anton Hård af Segerstad.

Förra året dansade Isa sig rakt igenom tv-rutan och in i svenska folkets hjärtan!
För besökare med barn så kan vi berätta att Isa kommer att spela innan det är läggdags för barnen!

ART NATION

Art Nation har på kort tid gott och blivit ett utav Sveriges nya musikexporter och stoltheter inom rocken.
Efter debut albumet Revolution har killarna fått ta emot priser och nomineringar som “Årets Svenska Genombrott 2015 i GAFFA, Aftonbladets Årsbästa lista, Underground Awards i England samt bästa album 2015 i DBM och mycket mer.

DEGREED

Degreed har turnerat världen över och vunnit nya fans överallt där de har spelat. De har samarbetat med legender som Bill Champlin (Chicago, Earth Wind and Fire) – som skrev två låtar och gjorde en duett med bandet. Degreed har släppt tre album sedan starten 2005 och har blivit kritikerrosade världen över. Den brittiska tidningen Powerplay Magazine skrev följande om bandet: “Modern rock just dosen’t get any better than this” – Andrew Hawnt, Powerplay Magazine.

Den 20 augusti kommer Degreed till Hadirajafestivalen i Knivsta för att leverera rock n roll på bästa sändningstid.

Lyssna här:
Degreed – The Scam

Degreed – What If
https://open.spotify.com/track/18FEkCB83mVJh3Bf2H7JeN

Photo attribution: flickr.com/photos/marfis75/

Vi är stolta över våra partners och tackar för deras stöd till festivalen!

Kontakta oss

Skicka gärna ett mail med din fråga!